Glutatyon Tedavisi

Glutatyon, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, dokularımızın yapım ve onarımı dahil olmak üzere vücuttaki birçok metabolik işlemde rol oynamaktadır. Vücudun en temel antioksidanıdır ve serbest radikalleri etkisiz hale getirerek detoksifikasyonda öncül bir rol üstlenir.

Glutatyonun , hastalıkları önlemek,  bağışıklık fonksiyonunu desteklemek , hücrelerin yapıtaşlarının üretilmesi, serbest radikalleri parçalamak, ağır metallerin vücuttan atılması gibi birçok işlevi vardır. Birçok nörolojik hastalık da dahil olmak üzere  çeşitli hastalıklar ve  hücresel bozukluklar için umut verici olduğu birçok çalışmada vurgulanmıştır. 

Glutatyon doğal olarak vücutta üretilen bir bileşendir. Ancak glutatyon seviyesi yaş, kötü beslenme, alkol ,sigara, stres,  ilaçlar, toksik maddeler ve çevresel faktörler nedeniyle zamanla azalır.

İleri yaş kişilerde yapılan bir çalışmada yüksek glutatyon seviyelerinin daha az  hastalık riski ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.

Glutatyon destek ve tedavi amaçlı olarak, bağışıklık sisteminin desteklenmesi, vücuttan ağır metal atılımını arttırılması, yaşlanmanın geciktirilmesi (Antiaging),  fibromiyalji, kronik yorgunluk, sigara ve alkolün zararlı etkilerini gidermek, çeşitli sinir sistemi hastalıklarının tedavisi,  infertilite, bazı karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Ağızdan doğrudan alınarak tüketilen glutatyonun sistemik biyoyararlanımı yani vücuda alınabilirliği çok zayıftır. Bunun bir nedeni glutatyonun sindirim sistemindeki bazı enzimler tarafından parçalanmasıdır. Ağız yoluyla alınmak istendiğinde en az bir ay , maksimum etki elde etmek içinse altı ay kadar glutatyon desteği alınmalıdır. Ancak ağız yoluyla alınmasının etkili olmadığını gösteren çalışmalar da vardır. 

Glutatyonu artırmanın ve aktif kullanılmasını sağlanmanın en etkili yolu IV yani damar yolu ile almaktır. Glutatyonun damar yolundan uygulanması, ağızdan takviyeye kıyasla çok daha üstündür ve herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

Yeşil yapraklı besinler, C vitamini, selenyum, egzersiz, düzenli uyku, alkolden kaçınmak ve stresten uzak durmak vücuttaki glutatyon düzeylerini yükseltebilir.

Hızlı iletişim
  • 0324 422 31 69
  • info@drfulyagulergun.com
İletişim Formu
Hızlı iletişim

Mesaj Gönder
Hemen Ara