Akciğer Grafisi, rutin olarak ayakta çekilen kısa sürede sonuçlanan görüntüleme tekniklerinden biridir. Hasta ayakta duramıyorsa oturur pozisyonda , bu da mümkün değilse yatarak çekilebilir. Solunum sistemi hastalıklarının tanısında , hastaların takibinde akciğer röntgeninin önemli bir yeri vardır. Solunum sistemi ile ilgili belirtileri ve muayene bulguları çok az olan hastalarda bile akciğer grafisinde patoloji saptanabilmekte ve erken tanıya olanak sağlamaktadır.
Akciğer Tomografisi ( Bilgisayarlı Tomografi), günümüzde akciğer grafisinden sonra en çok kullanılan görüntüleme yöntemidir. Birçok hastalığın tanısında kullanılan tomografinin çekim süresi, çekim tekniği ve özelliklerine göre üç ile beş dakika arası değişmektedir. Tomografi ile damarlar, solunum sistemi, patolojiler ,lezyonlar üç boyutlu olarak daha iyi gösterilebilir.
PET CT, akciğer kanserinin erken teşhisinde ve tedavi planlamasında kullanılan görüntüleme tekniğidir. PET/CT taraması yaklaşık 30-60 dakika kadar sürmektedir. Akciğerdeki nodülün kötü huylu olup olmadığı belirlenerek erken teşhis ile hastalık ilerlemeden tedavi planı yapılır. PET CT görüntüleme sırasında baş boyun, meme, mide, kolon gibi diğer bölgelerde de tümör taraması yapılır.
Toraks Ultrasonografisi, teşhise yönelik yapılan tetkiklerde gözlenen yada şüphelenilen patolojileri aydınlatmaya yönelik yapılan bir incelemedir. Göğüs duvarındaki lezyonlarda, akciğer zarı aralığında sıvı olması durumlarında, diafram patolojilerinde ,akciğer kitlelerinde uygulanır.